• Ellen de Fockert

Reset your home office

Het transformeren van jouw thuiskantoor in een gelukkige, mooie ruimte is de snelste manier om je productiviteit te verbeteren.

7 Feng Shui tips die je daarbij gaan helpen.1. RUIMTE VRIJMAKEN Haal alle overbodige meubels weg uit de ruimte. Kijk welke meubels er overblijven en wellicht kan je deze een andere plek geven. Zorg ervoor dat er geen deuren of ramen geblokkeerd zijn. De ruimte moet vrij voelen en je moet je makkelijk kunnen bewegen. Als je vrij door de ruimte kan lopen dan zorgt dut viir positieve en dynamische energie (chi) die door je ruimte kan bewegen.

2. OPRUIMEN Minimaliseer het aantal items in de ruimte. Er hoeft niet altijd een schaar binnen handbereik te liggen en de stapel post die net binnen is gekomen ook niet. Weg met alles wat je niet direct nodig hebt voor je werkzaamheden. Dit betekent ook dat je je kast en je rommellades moet opruimen. Verborgen rommel zal je Feng Shui in de weg zitten.

3. WEG GOOIEN Gooi weg wat kapot is. Is er een lamp die niet werkt, vervang deze. Is je drinkmok beschadigd, gooi hem weg. Verwijder alles wat kapot of beschadigd is en investeer zo nodig in nieuwe dingen.


4. POETSEN Je wilt dat je thuiskantoor schoon, verfrissend en uitnodigend is. Zorg dat alles gepoetst is en open een raam voor frisse lucht. Een heldere schone ruimte bevordert een heldere geest en laat je creativiteit stromen.


5. VOEG LEVEN TOE Voeg leven toe aan je thuiskantoor. Gezond leven brengt positieve energie. Het toevoegen van planten, bloemen of een gelukkige vis kan de stroom positieve energie in je thuiskantoor vergroten. Het blaast de ruimte letterlijk nieuw leven in.


6. VERSTERK DE MOOIE DINGEN Heb je een prachtig uitzicht, of een hoek met mooie planten in je kamer? Alles wat echt fijn is om naar te kijken kun je in de kamer vermenigvuldigen met een strategisch geplaatste spiegel. Versterk de schoonheid door er meer van te laten zien.


7. PERSOONLIJKE TOUCH Zet iets in je ruimte waar je blij van wordt. Staan er dingen waar je slechte herrineringen aan hebt, haal deze dan weg. En vervang dit door iets waar je wel gelukkig van wordt. Een mooie kaars, kristal, een mooi schilderij.. etc. Maar niet teveel, want Less is More.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven